وزیر اقتصاد مقصر تورم و گرانی نیست
استاد رشته اقتصاد دانشگاه یزد گفت: عوامل مختلفی در تورم و گرانی تاثیر گذار است و دکتر همتی وزیر فعلی امور اقتصادی و دارایی که مدت کمی عهده داره این مسئولیت شده است مقصر این گرانی نیست.
به گزارش روابط عمومی شورای هماهنگی دستگاههای اقتصادی استان یزد، علی شفیعی با بیان اینکه تورم و گرانی باید در بلند مدت حل شود اظهار داشت: در شرایط تحریم ها و تهدیدات آمریکا بخشی از این عوامل به ارتباطات خارجی و برخی به مسایل داخلی بر می گردد.
وی کاهش ارزش پول ملی که باعث افزایش ارز و تورم شده است ریشه در واملی چون رفتار دولت، کسری بودجه، رفتار بانک مرکزی و بانک ها ( افزایش نقدینگی) و انتظارت تورمی ( مردم و جامعه) و تحریم خصمانه آمریکا دارد.
وی با بیان اینکه مشکل تورم ساختاری و ریشه در قبل نیز دارد گفت: دولت برای اینکه این کسری را جبران کند ناخواسته مجبور به افزایش نقدینگی در جامعه است که پیامد آن تورم و کاهش ارزش پول و افزایش ارز است.
استیضاح وزیر اقتصاد تاثیر چندانی در کاهش قیمت دلار و نوسانات بازار ندارد
یک استاد دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد با اشاره به استیضاح وزیر اقتصاد توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: این استیضاح تاثیری در کاهش قیمت دلار و مدیریت نوسانات قیمت ندارد.
دکتر جلیل بیگی افزود: اقتصاد ما متکی بر سیاست های کلی نظام است و وضعیت اقتصاد و بازار بعد از استیضاح نیز قابل پیش بینی نیست و نمی توانیم به طور قطع بیان کنیم که بازار به ثبات می رسد و یا قیمت دلار کاهش می یابد.
وی نقش واسطه ها و کسانی که با ایجاد رانت و فساد بازار را بر هم می زنند را یادآور شد و گفت: واسطه ها یک شبه میلیارد ها دلار به جیب می زنند و در این آشفته بازار سود کلانی می برند.
وی تغییرات سیاست را بر بازار اثر گذار دانست و استیضاح وزیر اقتصاد در شرایط فعلی را به صلاح کشور ندانست و گفت: آنچه ما در ظاهر می بینیم و می شنویم استیضاح وزیر اقتصاد است اما این استیضاح لایه های درونی دارد که قابل پیش بینی نیست.
وفاق و همدلی به جای استیضاح وزیر اقتصاد، بین دولت و مجلس ایجاد شود.
یک استاد دانشگاه یزد و متخصص بازار سرمایه کشور گفت: برای عبور از شرایط تورمی کشور به جای استیضاح وزیر اقتصاد باید وفاق و همدلی بیشتر بین دولت و مجلس ایجاد شود.
علی اکبر جعفری افزود: مشکلات اقتصادی که کشور درگیر آن است باید از طریق دیگر و سایر مسیر های اقتصادی حل و فصل شود و به نظر من این استیضاح نمی تواند مشکلات را حل کند.
این متخصص بازار سرمایه با بیان اینکه سیاست های وزارت اقتصاد در دولت چهاردهم در جهت بهبود شرایط اقتصادی و کاهش آثار مخرب بر اقتصاد است و این وزارتخانه تمام تلاش خود را در این زمینه انجام داده است اظهار داشت: دکتر همتی در مدت فعالیتش در وزارت اقتصاد خوب عمل کرده و به خصوص در بازار سرمایه توانسته است رونق و تکاپو ایجاد کند.
این اقتصاددان و فعال بازار سرمایه کشور یادآور شد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در طرح استیضاح خود باید به این مسئله فکر کنند که ایا استیضاح وزیر اقتصاد می تواند مشکلات را حل کند یا خیر و اگر با این استیضاح قیمت دلار کنترل نشود قطعا باید از آن صرف نظر کنند.
دکتر همتی وزیر متخصص و کاردان است
یک استاد دانشگاه آزاد اسلامی یزد گفت: استیضاح وزیر اقتصاد در شرایط فعلی کشور به صلاح نیست و به نظر عملکرد وزیر اقتصاد دولت چهاردهم از ابتدا تاکنون خوب بوده و دکتر همتی وزیر متخصص و کاردان است.
حسین اسلامی افزود: این استیضاح می تواند وضعیت کشوری کشور را بدتر کند و نمی تواند راهگشا باشد.
وی با اشاره به نوسانات بازار دلار، ارز و طلا گفت: اقتصاد ما تابع سیاست های خارجی و ارتباطات بین الملل است و ما باید شرایط فراهم کنیم که سیاست خارجی و اقتصاد کلان کشور به هم پیوند بخورد.
این فعال حوزه تولید و اقتصاد یزد ابراز امیدواری کرد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این شرایط حساس از طرح استیضاح خود صرف نظر کنند تا کشور به آرامش برسد و از این که هست بدتر نشود.
استیضاح وزیر اقتصاد شرایط اقتصادی را بدتر می کند
یک فعال اقتصادی استان یزد با اشاره به طرح نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای استیضاح وزیر اقتصاد گفت: این استیضاح سیاسی است و اقتصادی نیست و شرایط اقتصادی را بدتر می کند.
محمدرضا قمی افزود: وزیر اقتصاد نقشی در کاهش ارزش پول ملی ندارد و این تابع سیاست های کلان کشور است.
رییس پیشین اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن یزد سیاست های دکتر همتی در خصوص اقتصاد را تخصصی و مبتنی بر وضعیت اقتصادی کشور دانست و گفت: صحبت ها و سیاست های ایشان مبتنی بر واقعیت جامعه و شرایط روز دنیای اقتصاد است و ما ایشان را وزیر متبحر و متخصص حوزه می دانیم.
وی تبادلات ارزی و بازار کشور را تابع ارتباطات جهانی دانست و افزود: 80 درصد اقتصاد ما بر اساس تبادلات جهانی است و ما باید این ارتباطات را تقویت کنیم و گسترش دهیم.
اتاق تعاون یزد استیضاح وزیر اقتصاد را به صلاح اقتصاد کشور نمی داند
دبیر اتاق تعاون یزد با اشاره به استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی در مجلس شورای اسلامی گفت: اتاق تعاون یزد مخالف استیضاح وزیر اقتصاد است.
محمد حسین انصاری در گفت و گویی اظهار داشت: استیضاح ایشان نمی تواند مشکلات اقتصادی را حل کند و تورم و یا قیمت دلار را کاهش دهد.
وی دکتر همتی را وزیری متخصص و مسلط بر شرایط اقتصادی کشور و سیاست های روز اقتصادی برشمرد و گفت: وزیر اقتصاد تمامی تصمیمات اقتصادی را نمی گیرد و برخی تصمیمات در حوزه های دیگری گرفته می شود.
وی با بیان اینکه حل برخی از مشکلات ناشی به تعاملات و ارتباطات جهانی و تجارت آزاد بستگی دارد ادامه داد: در شرایط بحرانی فعلی همه باید به وزیر اقتصاد کمک کنند تا از این شرایط خارج شویم. باید اذعان کنم دکتر همتی در دولت چهاردهم متناسب با شرایط اقتصادی حاکم بر کشور خوب عمل کرده است.
برای حل مشکلات اقتصادی باید تحریم ها کاهش یابد
یک فعال رسانه ای استان یزد با بیان اینکه استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی مشکلی از مشکلات اقتصادی را حل نمی کند گفت: برای حل مشکلات اقتصادی باید تلاش شود تا تحریم ها رفع و یا کاهش یابد.
حسین جلالی افزود: تحریم های ظالمانه آمریکا و کشورهای غربی، فشار مضاعفی را بر اقتصاد و تولید وارد کرده است؛ لذا باید تدابیر اندیشیده شود تا این تحریم ها برداشته شود.
وی ارتباطات اقتصادی و تجاری با سایر کشورهای جهان را گامی موثر برای بهبود شرایط توصیف کرد و گفت: امروز اقتصاد ما متکی بر صادرات و واردات کالا و تعاملات بین کشورها است؛ از این منظر نباید در درون کشور مشکلاتی در مسیر برون رفت از مشکلات ایجاد کنیم.
به گفته وی دولت و مجلس باید با همدلی و وحدت در کنار هم باشند و برای رفع مشکلات اقتصادی گام بردارند.
استیضاح وزیر اقتصاد، تاثیری در روند کاهش قیمت ها و تورم ندارد.
یک استاد اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه یزد با اشاره به استیضاح دکتر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به تورم و نوسانات قیمت دلار در بازار، این استیضاح نمی تواند کارساز باشد و تاثیری در روند کاهش قیمت ها و تورم ندارد.
زهرا نصراللهی اظهار داشت: در شرایط فعلی، کشور بیش از همه به آرامش نیاز دارد و مطرح کردن این مسایل موجب التهاب وضعیت اقتصاد می شود.
وی اضافه کرد: نگاه تک بعدی به وضعیت اقتصادی و ثبات بازار نمی تواند مشکلات اقتصادی را حل کند و عوامل مختلفی در آن دخیل است که باید مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرار گیرد.
این اقتصاد دان تصریح کرد: مسئولان کشور با همدلی و وحدت طوری برنامه ریزی کنند که کشور به آرامش برسد و مردم غدغه و نگرانی بابت گرانی و تورم نداشته باشند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 03,مارس,2025